Běh na Kozubovou 2003

Dolní Lomná 31.8.2003 – Rekordní účast 104 závodníků byla na IV. ročníku Běhu na Kozubovou, který se konal v neděli 31.8.2003. Závod byl poprvé zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu a konal se pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje, ing. Evžena Tošenovského.

Příjemné běžecké počasí přivítalo běžce v neděli v Dolní Lomné. Bylo pod mrakem, 19C, takže ideální počasí pro běhání, které nalákalo do Dolní Lomné 104 závodníky z celé republiky, Slovenska i Polska. Poprvé se rovněž běželo v 10 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.
Závod odstartoval výstřel z pušky v 11 hodin. V hlavní kategorii žen již potřetí zvítězila Hana Haroková z ACP Junior Brno, které ovšem v tomto roce ostře šlapala na paty juniorka Eliška Heczková ze SKI Mosty a Anna Balošáková z ŠKP Čadca, běžící v kategorii žen nad 35 let.
Hlavní kategorii mužů vyhrál Vlado Maceček z AK ASICS Kroměříž, který trať vyběhl v novém traťovém rekordu 23:53 a jako jediný muž se dostal na Kozubovou v čase pod 24 minut. Překonal tak loňský rekord vítěze celého českého poháru Zdeňka Zoubka z Lučan nad Nisou.

Důležité ovšem bylo, že všech 104 závodníků dorazilo do cíle na Kozubovou, přičemž nejmladšímu bylo 8 let a nejstaršímu 69 let a to ani jeden z nich nebyl zdaleka poslední.
V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a proběhlo losování tomboly do které věcné ceny věnovalo mnoho místních podnikatelů, za což jim vřele děkujeme.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány zástupci generálních sponzorů, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.

Chtěl bych rovněž poděkovat všem organizátorům za to, že věnovali svůj volný čas přípravě tohoto závodu.
Stanislav Marszalek

Tady jsou výsledky


Comments are closed.