Běh na Kozubovou 2004

Dolní Lomná 1.8.2004 – Špalíry diváků lemující poslední stovky metrů, přivítaly běžce do vrchu startující v Běhu na Kozubovou. „Už jsem nemohl a normálně bych přešel do chůze, ale před tolika lidmi to nešlo“ – říká jeden z účastníků závodu.
Běhu na Kozubovou, jehož V. ročník se konal minulou neděli, se zúčastnil rekordní počet 117 startujících. Přijeli ze všech koutů naší republiky, Slovenska i Polska. Závod byl zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu a konal se pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje, ing. Evžena Tošenovského.
Běželo se v 10 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.
Závod odstartoval výstřel z pušky v 11 hodin. Velmi silné obsazení bylo tentokrát v kategorii žen, kde zvítězila Zdeňka Holišová z Olympu Praha a navzdory velkému vedru, zaostala pouze 10 sekund za traťovým rekordem. Na druhém místě za ní skončila Veronika Przyczynek, polská reprezentantka v běhu na lyžích a třetí byla Lenka Dušková z ISCAREXu Č. Třebová.
V elitní kategorii mužů zvítězil Jan Polášek z AK Hranice, před Martinem Vackem z ISCAREXu Č. Třebová a Tomášem Ondráčkem.
Stejné pořadí v obou kategoriích bylo i na horské prémii u rekreačního střediska Polana.
V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly do které věcné ceny věnovalo mnoho místních podnikatelů, za což jim vřele děkujeme.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány zástupci generálních sponzorů, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Nejmladšími účastníky byli Jana Lenčová (12 let) a Jan Wala (9 let), kdežto nejstarším byl František Bém (77 let) z Liberce, který trať zvládl ve vynikajícím stylu za což byl odměněn dlouhotrvajícím potleskem. Ceny pro nejmladší a nejstarší zajistil a zároveň předával Jan Weber, kandidát do senátu za ODS.
Skvělou atmosféru závodu podtrhla svatoanenská pouť, které se účastnilo tisíce lidí a kteří bouřlivými ovacemi vítali každého závodníka v cíli. „Diváci byli výborní, byl to nejlepší závod v celé sérii českého poháru běhu do vrchu“ – říká Jan Šimůnek z ISCAREXu Č. Třebová.
Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

Stanislav Marszalek

Zde jsou výsledky


Comments are closed.