Běh na Kozubovou 2008

Dolní Lomná – Krásné slunečné počasí přilákalo v neděli na Kozubovou 148 závodníků. Běžel se zde již 9. ročník závodu v běhu do vrchu, který byl i letos zařazen do SAUCONY českého poháru v běhu do vrchu.

Běželo se v 11 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.

Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné. Výstřelem z pušky se závodnicí vydali na 5 km dlouhou trať na níž ji čekalo 500 metrů převýšení a jedná horská prémie u chaty na Polaně. Tu vyhráli v kategorii mužů Tomáš Blaha z AK Kroměřiž a v ženách Irena Šádková z X-AIR Ostrava.

Na Kozubové byl potom nejrychleji rovněž Tomáš Blaha, Miroslavem Vítkem z Ústí na Orlicí a Karlem Šestákem z X-AIR Ostrava. Nejrychlejší ženou na Kozubové byla Irena Šádková, která vyhrála kategorii ženy B, před Marii Dostálovou z AK Kroměříž, vítězkou kategorie ženy A a Martinou Vévodovou z AK Perná, pro změnu vítězkou juniorek. Vítězkou kategorie ženy C se stala Blanka Paulů, dlouholetá reprezentantka v běhu na lyžích a medailistka z mistrovství světa a olympijských her.

V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních podnikatelů, za což jim vřele děkujeme.

Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány zástupci města Jablunkov, obce Dolní Lomná a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.

Skvělou atmosféru závodu podtrhla svatoanenská pouť a doprovodné kulturní akce, kterých se účastnilo tisíce lidí a kteří bouřlivými ovacemi vítali každého závodníka v cíli.

Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

Stanislav Marszalek

Tady jsou výsledky
Zde jsou fotky


Comments are closed.