Běh na Kozubovou 2011

31.7.2011
Dolní Lomná – I přes mrholení se na letošním startu Běhu na Kozubovou sešlo 163 závodníků, kteří byli odhodlání pokořit 5 km trať s 500 m převýšením. Byl to již 12. ročník tohoto závodu, který se běhá v rámci českého poháru v běhu do vrchu.
Letos se běželo v 11 věkových kategoriích, v mužích i ženách, od juniorů až po ty nad 70 let.
Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné, pak běžci pokračovali přes rekreační středisko na Polaně, sedlo Pod Kykulou, až k turistické chatě na Kozubové.
Na Kozubové byl nejrychleji Jakub Bajza z AK ASICS Kroměříž, který sice zaostal o 50 vteřin za traťovým rekordem, ale na blátivé trati to byl vynikající výkon. Na druhém místě skončil loňský vítěz Ondřej Horák z X-AIR Ostrava a na místě třetím byl Tomáš Bláha z AK ASICS Kroměříž, pro změnu vítěz předloňského ročníku.
Ženám letos kralovala Jana Pechková z Maratonstavu Úpice, před Annou Krátkou z TJ Svitavy a Lenkou Duškovou z ISCAREX Česká Třebová.
Závod byl letos součástí svatoanenské poutí a i když přes sychravé počasí nedorazilo tolik poutníků jako v minulých létech, i tak byla atmosféra v cíli vynikající.
Po doběhu čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních živnostníků, za což jim vřele děkujeme.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány místostarostou obce Dolní Lomná, Pavlem Boháčem a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům, sponzorům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.
Stanislav Marszalek

Výsledky v pdf
Fotky


Comments are closed.