Výsledky Běhu na Kozubovou 2016

Dolní Lomná – Běhu na Kozubovu se letos zúčastnilo 253 závodníků, což je doposud nejvyšší čast v letošním seriálu
českého poháru v běhu do vrchu, jehož Kozubová je také součásti. Běželo se poměrně horkého počasí, kdy rtuť teploměru šplhala na slunci k 30C, ale i přesto v lesních pasážích bylo příjemně.
Byl to již 17. ročník tohoto závodu, který se běhá od roku 2000.
Závodníky čekala 5 km trať s 500 m převýšením. Jako obvykle se běželo v 11 věkových kategoriích, v mužích i ženách, od juniorů až po ty nad 70 let.
Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné, pak běžci pokračovali přes Polanu, sedlo Pod Kykulou, až k turistické chatě na Kozubové.
Mužskou kategorii vyhrál slovenský reprezentant Miroslav Vanko z DOM Srdca Martina, který vyhrál kategorie Muži B, před Pavlem Dvořákem z Biathlonu Prostějov, vítězem Mužů A a třetím na kopci byl Marek Chrascina z 1. běžeckého Jablunkov, vítěz kategorie juniorů.
Ženám letos kralovala Eva Galaczová z 1.běžeckého Jablunkov, před Margitou Kirpatrick z Goral Maratonu, která vyhrála kategorii žen nad 35 let, a třetí byla Adéla Esentierová z Baláž-Extreme Team Ostrava.
Závod byl i letos součástí svatoanenské poutí a tak mnoho poutníků vytvořilo v cíli vynikající atmosféru.
Vyhlášení výsledků bylo u muzea v Dolní Lomné. Předtím se ještě losovala tombola, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních živnostníků, za což jim vřele děkujeme. Kromě toho každý předem přihlášený účastník obdržel tričko s logem závodu a běžel se svým jménem na čísle.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány místostarostou obce Dolní Lomná a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Chtěl bych taktéž touto cestou poděkovat všem pořadatelům, sponzorům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.
Stanislav Marszalek
ředitel závodu

Vysledky

Tady jsou fotky ze závodu.


Comments are closed.