Výsledky i fotky z Běhu na Kozubovu 2017

Dolní Lomná – Běhu na Kozubovu se letos zúčastnil rekordní počet 262 závodníků, což je  doposud nejvyšší účast v letošním seriálu českého poháru v běhu do vrchu, jehož Kozubová je také součásti. Po chladnějším týdnu, teploty v neděli vystoupaly ke třicítkám, ale v i přesto v lesních pasážích bylo příjemně.

Byl to již 18. ročník tohoto závodu, který se běhá od roku 2000.
Závodníky čekala 5 km trať s 500 m převýšením. Jako obvykle se běželo v 11 věkových kategoriích, v mužích i ženách, od juniorů až po ty nad 70 let.
Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné, pak běžci pokračovali přes Polanu, sedlo Pod Kykulou, až k turistické chatě na Kozubové.

Mužskou kategorii vyhrál Tomáš Lichý, člen Czech skyrunnig teamu, který vyhrál kategorie Muži A. Druhým v cíli byl Tomáš Blaha z AK ASICS Kroměříž, vítěz kategorie Muži B a třetím na vrcholu byl Přemysl Ježek z AC Slovan Liberec.
Ženám, stejně jak v minulém roce, kralovala Eva Galaczová před Martinou Robinson, která vyhrála kategorii ŽenyB. Obě závodnice jsou z 1.běžeckého Jablunkov. Třetí byla Zuzana Ožanová z BKB Brno.

Velké uznání patří všem běžcům, kteří zdolali vrchol Kozubové, ale zvláštní ocenění si zaslouží ti nejstarší, kdy Jaroslav Gaman z Havířova, zdolal vrchol ve věku 82 let a Mária Marcibalová dokonce ve věku 83 let, přičemž zdaleka nebyli posledními. Závodu se každým rokem účastní i běžci z okolních států, Polska, Slovenska, ovšem v tomto roce jsme měli na startu i závodnici z Japonska, Sachio Fujii z týmu Osaka Speed, která byla na Kozubové sedmá ve své věkové kategorii.

Na startu byl i Bronislav Walek z Hrádku, který jako jediný absolvoval všech 18 ročníků Běhu na Kozubovou a ve své kategorii skončil na výborném čtvrtém místě. No a pro změnu Miloslava Vráštilová z TJ Maratonstav Úpice absolvovala svůj 24 závod v letošním seriálu českého poháru běhu do vrchu, takže prozatím nevypustila ani jeden a v tomto trendu chce pokračovat.

Závod byl i letos součástí svatoanenské poutí a tak mnoho poutníků vytvořilo v cíli vynikající atmosféru.
Vyhlášení výsledků bylo u muzea v Dolní Lomné a potom byla ještě tombola, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních firem a živnostníků, za což jim vřele děkujeme. Kromě toho každý předem přihlášený účastník obdržel tričko s logem závodu a běžel se svým jménem na čísle.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány místostarostou obce Dolní Lomná a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Chtěl bych taktéž touto cestou poděkovat všem pořadatelům, sponzorům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

Stanislav Marszalek
ředitel závodu

 

Výsledky závodu naleznete tady.

Zde jsou fotky ze závodu.


Comments are closed.