Běh na Kozubovou 2012

29.7.2012
Dolní Lomná – Letošního Běhu na Kozubovou se zúčastnil rekordní počet 222 závodníků, což je až o 40 více než byl dosavadní rekord z roku 2010. Ti byli odhodlání pokořit 5 km trať s 500 m převýšením. Byl to již 13. ročník tohoto závodu, který se běhá v rámci českého poháru v běhu do vrchu.
Letos se běželo v 11 věkových kategoriích, v mužích i ženách, od juniorů až po ty nad 70 let. Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné, pak běžci pokračovali přes rekreační středisko na Polaně, sedlo Pod Kykulou, až k turistické chatě na Kozubové. Bylo pod mrakem, občas spadlo pár kapek, ale takové vrtochy počasí běžcům do vrchu nevadí.
Na Kozubové byl nejrychleji Martin Berka z AC Syner Turnov, který sice zaostal o 50 vteřin za traťovým rekordem, ale v dusném počasí to byl vynikající výkon. Druhý doběhl Sylwester Lepiarz z polského Ostrowce, který tím vyhrál kategorii juniorů. Třetím mužem na Kozubové byl další polský reprezentant Daniel Osik.
Ženám letos kralovala Petra Pastorová z MK Seitl Ostrava, která vyhrála kategorii žen nad 35 let. Za ní doběhla vítězka kategorie do 35 let, Jana Jurčková z Lokomotivy Pardubice a na třetím místě byla Jana Pechková z Maratonstav Úpice.
Závod byl letos součástí svatoanenské poutí, které se účastní i několik tisíc poutníků a atmosféra v cíli vynikající. Po doběhu čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních živnostníků, za což jim vřele děkujeme.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány starostkou obce Dolní Lomná, Renátou Pavlínovou a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům, sponzorům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.
Stanislav Marszalek

Výsledky závodu v pdf
Fotografie


Comments are closed.