Běh na Kozubovou 2009

Dolní Lomná – Krásné slunečné počasí přilákalo v neděli na Kozubovou 174 závodníků, což je rekord v dosavadní historii závodu. Běžel se tentokrát jubilejní 10. ročník závodu v běhu do vrchu, který byl i letos zařazen do SAUCONY českého poháru v běhu do vrchu. Závod byl pořádán pod patronací europoslance ing. Evžena Tošenovského.

Běželo se v 11 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.

Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné. Výstřelem z pušky se závodnicí vydali na 5 km dlouhou trať na níž ji čekalo 500 metrů převýšení.

Na Kozubové byl nejrychleji loňský vítěz Tomáš Bláha z AK ASICS Kroměříž, před Josefem Kučinským z X-AIR Ostrava, který vyhrál kategorii juniorů a Pavlem Hrdinou z ABK Jablonné nad Nisou. Nejrychlejší ženou na Kozubové byla stejně jako loni Irena Šádková, která vyhrála kategorii ženy B, před Lenkou Duškovou z ISCAREXu, vítězkou kategorie ženy A a Martinou Vévodovou z AK Perná, pro změnu vítězkou juniorek.

V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních podnikatelů, za což jim vřele děkujeme.

Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány zástupci města Jablunkov, obce Dolní Lomná a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.

Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům, sponzorům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

Stanislav Marszalek

Zde jsou výsledky
Tady jsou fotky.


Comments are closed.