Běh na Kozubovou 2013

I přes velmi horké počasí se letos sešlo na Běhu na Kozubovou 166 závodníků, kteří byli odhodlání pokořit 5 km trať s 500 m převýšením. Byl to již 14. ročník tohoto závodu, který se běhá v rámci českého poháru běhu do vrchu.
Letos se běželo v 11 věkových kategoriích, v mužích i ženách, od juniorů až po ty nad 70 let.
Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné, pak běžci pokračovali přes rekreační středisko na Polaně, sedlo Pod Kykulou, až k turistické chatě na Kozubové.
Na Kozubové byl nejrychleji už podruhé Jakub Bajza z AK ASICS Kroměříž, který v tom horku běžel za 24:53. Na druhém místě skončil vítěz kategorie mužů nad 40 let Miroslav Vanko z Košic a třetí byl Milan Wurst z AK Štenberk.
Ženám letos kralovala Jana Pechková z Maratonstavu Úpice, před Hankou Jiráskovou z ISCAREX Č. Třebová a Marii Delingerovou z AK Kroměříž, která vyhrála kategorii žen nad 35 let.
Závod byl i letos součástí svatoanenské poutí a tak mnoho poutníků vytvořilo v cíli vynikající atmosféru.
Vyhlášení výsledků bylo letos poprvé dole u muzea v Dolní Lomné. Předtím se ještě losovala tombola, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních živnostníků, za což jim vřele děkujeme. Kromě toho každý účastník obdržel tričko s logem závodu.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány starostkou obce Dolní Lomná, Renátou Pavlinovou, starostou Jablunkova Petrem Sagitariem, senátorem Petrem Gavlasem a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Mockrát děkujeme všem závodníkům za účast a pokud budete mít nějaké konstruktivní náměty na zlepšení závodu, podělte se s námi dole v diskusi.
Chtěl bych taktéž touto cestou poděkovat všem pořadatelům, sponzorům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.
Stanislav Marszalek

Výsledky Běhu na Kozubovou v PDF

Tady je odkaz na elektronickou verzi výsledků společnosti TimeChip
Podívat se můžete i na fotky ze závodu.


Comments are closed.