Běh na Kozubovou 2005

Dolní Lomná 31.7.2005 – Špalíry diváků lemující poslední stovky metrů, přivítaly běžce do vrchu startující v Běhu na Kozubovou. Tohoto ročníku se zúčastnilo 147 závodníků ze všech koutů naší republiky, Polska, Slovenska i Bulharska, což je rekord v dosavadní historii závodu.
Závod byl zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu kategorie A a konal se pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje, ing. Evžena Tošenovského.
Běželo se v 10 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.
Závod odstartoval výstřel z pušky v 10:30 hodin za příjemného běžeckého počasí, které vystřídalo tropická vedra z dnů předešlých. Velmi silné obsazení bylo tentokrát v kategorii žen, kde vítězky kategorie A i B překonaly tři roky starý traťový rekord Hany Harokové. Absolutně nejrychlejší ženou byla česká reprezentantka v běhu do vrchu Irena Šádková z AC Pardubice, která vyhrála kategorii žen B nad 35 let v čase 27:04 a pokořila tak dosavadní rekord o neuvěřitelné 5:30 minuty. Kategorii žen A vyhrála Iva Milesová z AC Kovošrot Praha, před Hanou Harokovou z ACP Junior Brno a Lenkou Duškovou z ISCAREX Č. Třebová.
V elitní kategorii mužů zvítězil Petr Vymazal z AK ASICS Kroměříž, před loňským vítězem Janem Polášek z AK Hranice a Tomášem Bláhou rovněž z AK ASICS Kroměříž. Čas Petra Vymazala byl 24:27 a zaostal za rekordem trati 0:34 minuty.
Tomáš Bláha byl nejrychlejším mužem na horské prémii u rekreačního střediska Polana. V ženách na prémii kralovala Irena Šádková.
V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly do které věcné ceny věnovalo mnoho místních podnikatelů, za což jim vřele děkujeme.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány zástupci generálních sponzorů, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Nejmladšími účastníky byli Jan Wala a Jana Jadrníčková (oba 10 let), kdežto nejstarším byl Otakar Svatoš (71 let) z Č. Třebové, kteří trať zvládli ve vynikajícím stylu za což byl odměněni dlouhotrvajícím potleskem.
Skvělou atmosféru závodu podtrhla svatoanenská pouť, které se účastnilo tisíce lidí a kteří bouřlivými ovacemi vítali každého závodníka v cíli.
Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

Stanislav Marszalek

Zde jsou výsledky


Comments are closed.