Běh na Kozubovou 2006

Dolní Lomná 30.7.2006 – Špalíry diváků lemující poslední stovky metrů, přivítaly běžce do vrchu startující v Běhu na Kozubovou. Tohoto ročníku se zúčastnilo 152 závodníků ze všech koutů naší republiky, Polska i Slovenska, což je rekord v dosavadní historii závodu.
Závod byl zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu kategorie A a konal se pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje, ing. Evžena Tošenovského.
Běželo se v 10 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.
Závod odstartoval výstřel z pušky v 10:00 hodin za příjemného běžeckého počasí, které vystřídalo tropická vedra z dnů předešlých. Absolutně nejrychlejší ženou byla tentokrát juniorka Martina Vévodová z AK Perná, která porazila i nejrychlejší závodnicí hlavní kategorie žen, Polku Katarzynu Smolik. Domácí závodnice Martina Stonawska, skončila v silné konkurenci na třetím místě v juniorkách.
V elitní kategorii mužů zvítězil Aleš Dedek z AK ASICS Kroměříž, před Karlem Šestákem z Maratonstavu Úpice a Tomášem Popem z MK Kopřivnice. Čas Aleše Dedka byl 24:35 a zaostal za rekordem trati 0:44 minuty.
Vítězem horské prémie mužů u rekreačního střediska Polana byl Ivan Čotov, který byl nakonec nejrychlejším v kategorii mužů B do 50 let. V ženách na prémii kralovala Hana Haroková z Olympu Brno.
V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly do které věcné ceny věnovalo mnoho místních podnikatelů, za což jim vřele děkujeme.
Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány zástupci generálních sponzorů, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.
Nejstarším účastníkem byl Otakar Svatoš (72 let) z Č. Třebové, který trať zvládl ve vynikajícím stylu za což byl odměněn dlouhotrvajícím potleskem.
Skvělou atmosféru závodu podtrhla svatoanenská pouť a doprovodné kulturní akce, kterých se účastnilo tisíce lidí a kteří bouřlivými ovacemi vítali každého závodníka v cíli.
Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

Stanislav Marszalek

Zde jsou výslekdy


Comments are closed.