Běh na Kozubovou 2010

Dolní Lomná – Příjemné běžecké počasí přivítalo běžce do vrchu na 11. ročníku Běhu na Kozubovou, závodu, který v neděli 1.8.2010, pořádala Tělovýchovná jednota Dolní Lomná. Závod byl i letos zařazen do seriálu českého poháru běhu do vrchu a letos se jej účastnilo 181 závodníků, což je nejvíce v dosavadní historii závodu a zároveň to byla druhá nejvyšší účast v doposud odběhaných závodech celé série, která se běhá napříč celou republikou.

Letos se běželo v 11 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.

Start závodu byl již tradičně v 10 hodin od pekárny v Dolní Lomné. Výstřelem z pušky se závodnicí vydali na 5 km dlouhou trať na níž je čekalo 500 metrů převýšení.

Na Kozubové byl nejrychleji Ondřej Horák z Fortexu Moravský Beroun ve velmi dobrém čase, který jej řadí na páté místo v absolutním pořadí všech ročníků Běhu na Kozubovou. Na druhém místě skončil loňský vítěz Tomáš Bláha z AK ASICS Kroměříž, který zaostal za vítězem o 41 sekund. Třetí byl taktéž pravidelný účastník našeho běhu, Jiří Žák z Techniky Brno.

Ženám letos kralovala Dominika Wiśniewska z polského SKB Kraśnik, před Petrou Pastorovou a 13-letou Ewou Szotkowskou s místního SKI Mosty, která tímto vyhrála kategorii juniorek.

Závod byl letos součástí svatoanenské poutí, takže na závodníky v cíli čekala velmi bouřlivá atmosféra, kdy doběh do cíle byl lemován špalíry diváků, připomínající dojezd královských etap Tour de France.

V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly, do které věcné ceny věnovalo mnoho místních živnostníků, za což jim vřele děkujeme.

Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány starostou Jablunkova, Petrem Sagitariusem, starostkou obce Dolní Lomná, Renatou Pavlínovou a generálními sponzory, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.

Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům, sponzorům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

Stanislav Marszalek

Zde jsou výsledky

 


Comments are closed.