Běh na Kozubovou 2002

Nebývale silná konkurence se sešla na III. ročníku Běhu na Kozubovou. Tři muži z první desítky Českého poháru v běhu do vrchu v čele s jeho vedoucím závodníkem Zdeňkem Zoubkem se postarali o velmi kvalitní výkony, které vyústily v překonání mužského i ženského traťového rekordu.
Závod se konal v neděli 1.9.2002, za ideálního běžeckého počasí. Bylo lehce pod mrakem, teplota 22 C.
Na startu se sešlo celkem 64 běžců a běžkyň a to jak z naší republiky, tak i velmi početná výprava ze Slovenska. Nejstarší ženě, Márii Marcibálové, bylo 68 let a nejmladší účastníci měli let 12. Co bylo ovšem nejdůležitější, všichni dorazili na vrchol.
Vystřel z pušky odstartoval závod v 10:00 hodin. Závod mužů od začátku vedl Zdeněk Zoubek, člen reprezentačního družstva běžců do vrchu. Vyhrál horskou prémií na Polaně i celkový závod. Druhý byl Aleš Dedek z ASICS Přerov a třetí Tomáš Bláha z AK ASICS Kroměříž. Všichni tři závodníci překonali dva roky starý traťový rekord Tomáše Popa, který skončil letos čtvrtý.
Závodu žen kralovala tak jak před rokem Hana Haroková z ACP Junior Brno. Vyhrála horskou prémií a ještě k tomu překonala svůj vlastní traťový rekord o 2 minuty. Druhá byla Anna Balošáková z ŠKP Čadca. Neztratily se ani běžkyně pořádající TJ Dolní Lomná, kdy Marcela Sikorová byla třetí a Urszula Waclawková čtvrtá. Celkem na Kozubovou vyběhlo 12 žen.
Vyhlášení výsledků proběhlo 30 minut po skončení závodu, kdy byly rovněž i připraveny kompletní sady výsledků pro každého. Rovněž každý závodník v cíli obdržel tričko s logem závodu. První tři v každé kategorie získali finanční odměny ve výší 500 – 300 – 200 Kč. Hana Haroková a Zdeněk Zoubek získali dalších 500 Kč za překonání rekordu a láhev šampaňského za vítězství na horské prémie. Kromě toho byly rozdělené i hodnotné věcné ceny.
Tyto ceny bylo možno udělit hlavně díky sponzorům. Hlavními sponzory závodu byli TCL-Digi Trade a Pila Bocanovice. Sponzory byli Energetika Třinec, Gardena Třinec, Slévárny Třinec, SGM Třinec, Pekárna Nowina, Autocamp „U viaduktu“, Kříž Elektro

Chtěl bych rovněž poděkovat všem organizátorům za to, že věnovali svůj volný čas přípravě tohoto závodu.
Stanislav Marszalek

Tady jsou výsledky


Comments are closed.