Běh na Kozubovou 2001

V neděli 2.9.2001 jsme pořádali druhý ročník Běhu na Kozubovou. Počasí moc nepřálo. V době startu hustě pršelo, ale potom srážky ustály a závodnící již dobíhali bez deště. I přes toto nepříznivé počasí se na startu sešlo 32 závodníků, z čehož byly 4 ženy. Přijeli závodnící i z Polska a Slovenska, vítěz mužů, Pavel Till, dorazil dokonce až z Kolína. Nejstarší závodník měl 66 let a co bylo nejdůležitější, všichni dorazili na vrchol.
Vystřel z pušky odstartoval závod v 10:00 hodin. Závod mužů byl jednoznačnou záležitosti Pavla Tilla z Kolína, který vyhrál i horskou prémie na sedle pod Kykulou a na Kozubové byl za 25:46, což je v tomto počasí vynikající výkon. Za traťovým rekordem Tomáše Popa zaostal 38 vteřin. Kategorii Mužů A vyhrál celkově druhý Ľuboslav Černiava ze Slovenska.
Závod žen vyhrála s velkým náskokem Hana Haroková z ACP Junior Brno a vytvořila nový vynikající traťový rekord 32:41,0. Děvčata z naší TJ, Marcela Sikorová a Vanda Wolna, doběhly družně na 2 místě.

Vyhlášení výsledků proběhlo 20 minut po skončení závodu, kdy byly rovněž i připraveny kompletní sady výsledků pro každého. Rovněž každý závodník v cíli obdržel tričko s logem závodu. První tři v každé kategorie získali finanční odměny ve výší 500 – 300 – 200 Kč. Hana Haroková získala dalších 500 Kč za překonání rekordu a láhev šampaňského za vítězství na horské prémie.
Tyto ceny bylo možno udělit hlavně díky sponzorům, I.F.T. Digi Trade, Pila Bocanovice, BM parket
Závod byl zpracovávan technikou použitou pro Mistrovství světa v lukostřeleckém biathlonu v tomto roce v Polsku. Firma I.F.T. Digi Trade použila dva notebooky, dvě tiskárny, jednu laserovou a jednu inkoustovou, digitální kameru a fotoaparát.

Chtěl bych rovněž poděkovat všem organizátorům za to, že věnovali svůj volný čas přípravě tohoto závodu.

Tady jsou výslekdy


Comments are closed.