Běh na Kozubovou 2007

Dolní Lomná 29.7.2007 – Opět výborná divácká kulisa přivítala účastníky 8.ročníku Běhu na Koubovou. Tentokrát se závodu zúčastnilo 166 ze všech koutů naší republiky, Polska i Slovenska, což je rekord v dosavadní historii závodu.

Závod byl zařazen do Českého poháru v běhu do vrchu kategorie A a běželo se v 11 věkových kategoriích a to od juniorů až po ty nad 70 let.

Závod odstartoval výstřel z pušky v 10:00 hodin za příjemného běžeckého počasí, kdy občas zpod mraků vykouklo sluníčko. Absolutně nejrychlejší ženou byla Irena Šádková z AK Pardubice, která zaostala o 20 vteřina za traťovým rekordem Ivy Milesové. Druhá byla Martina Vévodová z AK Perná, která běžela v kategorii juniorek. Ozdobou závodu žen byla účast dlouholeté československé reprezentantky v běhu na lyžích Blanky Paulů, která na olympijských hrách v Sarajevu 1984 získala stříbrnou medaili ve štafetách. Blanka Paulů vyhrála svoji kategorii a celkově v ženách doběhla třetí.

V elitní kategorii mužů zvítězil vedoucí muž českého poháru v běhu do vrchu, Miroslav Vítek u Jiskry Ústí nad Orlicí, před Robertem Heczkem z TUS a Janem Poláškem z SK Hranice.

Vítězem horské prémie mužů u rekreačního střediska Polana byl Jan Polášek a v ženách na prémii kralovala Irena Šádková.

V cíli čekalo na všechny milé překvapení, kdy každý účastník obdržel tričko s logem závodu a následně proběhlo losování tomboly do které věcné ceny věnovalo mnoho místních podnikatelů, za což jim vřele děkujeme.

Vítězové jednotlivých kategorií si po vyhlášení odnesli finanční prémií, medaili s logem závodu a diplom. Tyto ceny byly předány starostou města Jablunkova, panem Petrem Sagitariusem, zástupcem starostky Dolní Lomné, panem Pavlem Boháčem a zástupci generálních sponzorů, TCL DigiTrade a Pila Bocanovice.

Nejstarším účastníkem byl Otakar Svatoš (73 let) z Č. Třebové, který trať zvládl ve vynikajícím stylu za což byl odměněn dlouhotrvajícím potleskem. Nejmladším účastníkem byl teprve destiletý Petr Navrátil z Nebor.

Skvělou atmosféru závodu podtrhla svatoanenská pouť a doprovodné kulturní akce, kterých se účastnilo tisíce lidí a kteří bouřlivými ovacemi vítali každého závodníka v cíli.

Chtěl bych proto touto cestou poděkovat všem pořadatelům a hlavně divákům, že přispěli k úspěšnému uspořádání závodu.

 

Stanislav Marszalek

 

Tady jsou výsledky


Comments are closed.